HybriHome logo

Residentie

BempdekeshofNIEUWBOUWPROJECT - Kerkhofstraat 63-65, 2470 Retie

HYBRIHOME-ZICHT5
HYBRIHOME-ZICHT6
HYBRIHOME-ZICHT8
HYBRIHOME-ZICHT9
HYBRIHOME-ZICHT2
HYBRIHOME-ZICHT10
HYBRIHOME-ZICHT1
HYBRIHOME-ZICHT4
HYBRIHOME-ZICHT3

RESIDENTIE BEMPDEKESHOF

 

Statig nieuwbouwproject in Retie bestaande uit 6 wooneenheden.  Elke appartement is gedesigned met grote glaspartijen zodat u optimaal van een natuurlijk lichtinval kan genieten.


Residentie Bempdekeshof ligt op circa 3 km van de E34 (afrit Retie/Arendonk).


Informeer naar de voorwaarden om slechts 6% BTW te betalen (zie hieronder). 

 

Gelijkvloers

Appartement GV 0.1 - bewoonbare oppervlakte 122m2 + tuin + 56m2  

Appartement GV 0.2 - bewoonbare oppervlakte 102m2 + tuin + 38m2


Verdieping 1

Appartement 1.1 - bewoonbare oppervlakte 142m2 + terras + 20m2 

Appartement 1.2 - bewoonbare oppervlakte 108m2 + terras + 14m2

Verdieping 2

Appartement 2.1 - bewoonbare oppervlakte 127m2 + terras + 20m2

Appartement 2.2 - bewoonbare oppervlakte 100m2 + terras1 + 16m2 + terras2 + 16m2

Spelregels voor het tijdelijk verlaagd BTW-tarief van 6%

Geldig tot 31 december 2023

Het btw-voordeel geldt tot en met 31 december 2023. Dit betekent dat de btw opeisbaar moet zijn vóór deze datum.

Let wel, de aktedatum bepaalt het tarief. Niet de datum van de overeenkomst. Wilt u van het verlaagd btw-tarief genieten, dan houdt u best rekening met een maximale termijn van 4 maanden waarin de akte moet verleden worden bij de notaris. Concreet betekent dit dat de compromis uiterlijk eind augustus 2023 getekend moet zijn.

U HEEFT EEN GOEDGEKEURDE BTW-VERKLARING NODIG

Wilt u van het voordelig btw-tarief gebruik maken, dan moet u een verklaring tekenen waarin u bevestigt dat aan alle voorwaarden voldaan is. 

HET GAAT OM JE EIGEN EN ENIGE GEZINSWONING

Het moet gaan om een woning of appartement waarin u zelf gaat wonen. Het volstaat dat er hoofdzakelijk privégebruik is, dit betekent dat u een deel van de woning voor uw beroep mag gebruiken. Deze nieuwe regeling telt enkel voor natuurlijke personen, niet voor vennootschappen of verenigingen.

Bovendien mag u geen eigenaar zijn van een andere woning. Woningen waarvan u door een erfenis mede-eigenaar, blote eigenaar of vruchtgebruiker bent, tellen niet mee.
Ook tweede verblijven, woningen en appartementen om te verhuren, komen niet in aanmerking. Tenzij u de woning voor minimum 15 jaar verhuurt met tussenkomst van een sociaal verhuurkantoor (SVK).

Woont u op dit moment nog in een andere eigen woning? Dan kan het verlaagde btw-tarief toegepast worden als u de woning verkoopt in het kalenderjaar dat volgt op het jaar van de eerste ingebruikname van uw nieuwe woning.

VOOR MINSTENS VIJF JAAR LANG

Het huis of appartement dat u koopt, moet de komende 5 jaar uw enige en eigen woning zijn. Is dat toch niet het geval? Dan moet u het belastingvoordeel voor het jaar van de wijziging en de overblijvende jaren terugbetalen. Logischerwijs is, bij verhuur via een sociaal verhuurkantoor (SVK), de periode van 15 jaar van toepassing.

DE BEWOONBARE OPPERVLAKTE BEDRAAGT MAXIMAAL 200 M2

De bewoonbare oppervlakte van de nieuwe woning of appartement mag niet groter zijn dan 200 vierkante meter. Dit geldt voor zowel villa’s en halfopen bebouwingen als voor rijwoningen en appartementen.


Om de bewoonbare oppervlakte te bepalen, wordt de oppervlakte van alle woonruimtes binnen de opgaande muren opgeteld. Het gaat hier over de keuken, woonkamer, eetkamer en slaapkamers, maar ook over bewoonbare zolder- of kelderruimtes. Gebruikt u een deel voor uw beroep? Ook dat telt mee in de berekening.


Bovendien mag u de bewoonbare oppervlakte de eerste 5 jaar niet uitbreiden.